netkas.org forum
September 26, 2021, 02:18:56 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Information for registering users http://forum.netkas.org/index.php/topic,2246.0.html
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: hd 8760 oem no longer working in osx el capitan  (Read 7536 times)
webmail501
Not Newbie
*
Offline Offline

Posts: 5


« on: April 20, 2016, 09:44:50 PM »

Hello,   Smiley

i have an non flashed Hd 8760 OEM installed in my mac pro (4.1->5.1).

it worked in both; bootcamp win7 and OSX El Capitan (without bootscreen)

After removing my old harddrive and installing El Capitan on my SSD (all done with the original GT 120) the 8760 stopped working in OSX.

i have to unplug the cable to my gt120 everytime i wanna use OSX now...

Is there a driver issue because i downloaded a fresh Version of OSX to do this, and apple maybe messed up something with the drivers in there.

i get no picture at all in osx but in windows all is working fine.

any ideas to solve this ?



Logged

mac pro
2009 (4,1->5,1)
xeon  3,46 Ghz
24 GB RAM ECC
HD6850 2GB (flashed)
Nvidia 120Gt stock
256 Gb Samsung 840 evo
webmail501
Not Newbie
*
Offline Offline

Posts: 5


« Reply #1 on: April 23, 2016, 01:08:29 PM »

Wanted to notice that the card is listed in windows as (HD 7770 Series).

would it be possible to flash this card so it works in Osx aswell ?
Logged

mac pro
2009 (4,1->5,1)
xeon  3,46 Ghz
24 GB RAM ECC
HD6850 2GB (flashed)
Nvidia 120Gt stock
256 Gb Samsung 840 evo
Fl0r!an
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 351


« Reply #2 on: April 24, 2016, 04:16:05 PM »

HD 7770 was broken last year by an update from Apple. It can either be fixed with a Kext from the hackintosh community or with an EFI flash. The full EFI isn't public, but you'll find some hints in the "Radeon Port mapping" thread.
Logged
webmail501
Not Newbie
*
Offline Offline

Posts: 5


« Reply #3 on: May 16, 2016, 10:38:14 PM »

i finally managed to get my card working again Smiley thx for your help

i installed this verde.kext

http://konstantin.in/page/mac-os-yosemite-10103-i-radeon-hd7770

with this tool:

https://www.firewolf.science/2015/10/kcpm-utility-pro-v5-0-installing-kexts-repairing-permissions-rebuilding-caches-configuring-sip-and-more/

Logged

mac pro
2009 (4,1->5,1)
xeon  3,46 Ghz
24 GB RAM ECC
HD6850 2GB (flashed)
Nvidia 120Gt stock
256 Gb Samsung 840 evo
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!