netkas.org forum
October 17, 2018, 10:27:58 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Information for registering users http://forum.netkas.org/index.php/topic,2246.0.html
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: ATI 3870 Problem  (Read 5709 times)
komman
Newbie

Offline Offline

Posts: 2


« on: December 28, 2007, 03:41:46 PM »

Installed first 2 files from #RadeonHD, geting distorted screen on boot  Angry. Can boot in the safe mode with -x but only 1024x768 resolution. The card is reported correctly in the system Profiler in the safe mode, but no qe/ci.
Could this be because of the powermanagement/power play? How do I disable it? ( I do not have powermanagement kext )

Any help is greatly appreciated.
Logged
komman
Newbie

Offline Offline

Posts: 2


« Reply #1 on: December 29, 2007, 08:39:41 PM »

Reinstalled triakis package and did:
chmod -R 755 /System/Library/Extensions/ATIRadeonX2000.kext
chown -R root:wheel /System/Library/Extensions/ATIRadeonX2000.kext

Just in case did the same thing for Natit.kext and ATINDRV.kext

Still have the same problem, screen is filled with garbage.
Did I miss anything?

The card is Diamond Radeon HD3870, dev id:0x95011002
Checked ATIRadeonX2000 info.plst and the dev id is listed there.

What bothers me is when I start with -v, I get:
12/29/07 2:25:47 PM kernel choosed model ATI Radeon 3800 Series
 12/29/07 2:25:47 PM kernel Alkor: Setting @0,compatible=ATY,Triakis
12/29/07 2:25:48 PM kernel Alkor: Setting @1,name=ATY,Triakis
12/29/07 2:25:48 PM kernel Alkor: Setting @0,display-connect-flags=0x00000400
12/29/07 2:25:48 PM kernel Alkor: Setting ATY,Rom#=113-B2250F-207
12/29/07 2:25:48 PM kernel Alkor: Setting @0,name=ATY,Triakis
12/29/07 2:25:48 PM kernel Alkor: Setting @1,EDID=<data not shown>
12/29/07 2:25:48 PM kernel Alkor: Setting @1,compatible=ATY,Triakis
12/29/07 2:25:48 PM kernel Alkor: Setting ATY,memsize=0x20000000
12/29/07 2:25:48 PM kernel Alkor: Setting @1,device_type=display
12/29/07 2:25:48 PM kernel Alkor: Setting model=ATI,RadeonHD3800
12/29/07 2:25:48 PM kernel Alkor: Setting @0,device_type=display
12/29/07 2:25:48 PM kernel Alkor: Setting @0,EDID=<data not shown>
12/29/07 2:25:48 PM kernel Alkor: Setting @1,display-connect-flags=0x00000400
12/29/07 2:25:49 PM kernel Alkor: Setting ATY,EFIVersion=01.00.207
12/29/07 2:25:49 PM kernel Alkor: Setting ATY,EFIVersionBios=113-B22501-X22Bdsmos: Initializing...
12/29/07 2:25:49 PM kernel dsmos: Hook and decryption contexts set!
12/29/07 2:25:49 PM kernel dsmos: Starting...
12/29/07 2:25:49 PM kernel Alkor: Setting ATY_EFIEnabledMode=0x00000002
12/29/07 2:25:49 PM kernel Alkor: Setting device_type=ATY,TriakisParent
12/29/07 2:25:49 PM kernel Alkor: Setting VRAM,totalsize=0x20000000
12/29/07 2:25:49 PM kernel Alkor: Setting AAPL,aux-power-connected=0x00000001

As you can see the memory size is not reported correctly ( or is it? )

Can anybody help?
Thank you
Logged
netkas
Administrator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 826



« Reply #2 on: December 29, 2007, 10:57:12 PM »

garbage cause of Triakis didn't load

try to make this

sudo touch /S/L/E/ATINDRV.kext
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!