netkas.org forum
May 29, 2017, 03:03:31 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Information for registering users http://forum.netkas.org/index.php/topic,2246.0.html
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 [2] 3 4 ... 16
  Print  
Author Topic: R9 280x flashed with EFI  (Read 131229 times)
blacksheep
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 337


« Reply #15 on: January 10, 2014, 03:12:41 PM »

No HDMI output, everything else works fine.
DVI doesn't work too, if I recall? So out of 5 ports only 2 do work, correct? XFX one isn't a perfect candidate for flashing, there are better ones on the market.
Logged
jasonsansone
Guest
« Reply #16 on: January 10, 2014, 05:17:11 PM »

Correct.  Only two mini display port work, but that is all I needed and it was cheap, so it works.  However, I agree it is a poor candidate for most.
Logged
jasonsansone
Guest
« Reply #17 on: January 24, 2014, 12:57:33 AM »

Current batch of R9 280x (Tahiti XT2) is rebagded 7970 GHz edition, so it wasn't a big surprise that it works in OS X and it's flashable as well. AMD didn't even give it new device ID. It's reserved for upcoming Tahiti XTL, I think. So, new name, same chip and specs as its predecessor but much better pricing, at least.

Mine is OC edition with factory clocks 1100/6000 - like 7970 GHz edition. And its performance is almost identical. Currently both are fastest single GPU AMD cards, until 290 and 290x will come to the market.
Some benchies below. If you want to see how your card is performing against this one, you should use my settings in Heaven and Valley.
In Mavericks it kicks butt in OpenCL (last screenshot), ofc in D700 clothes Wink

Edit: added Furmark scores

Did you get it ton work on 5GT/s with the same R17 resistor trick as the 7970 ?

Works on HIS 280X


* 5GT.jpg (64.72 KB, 583x452 - viewed 752 times.)
« Last Edit: January 24, 2014, 02:07:09 AM by jasonsansone » Logged
Sweetmate
Newbie

Offline Offline

Posts: 1


« Reply #18 on: February 03, 2014, 12:58:15 PM »

Looking to put an R9 280x in a 3,1. Need it for OpenCL and GL in Mavericks and for Boot Camp to Win7.

Would like to just use internal power, and i need 2 x DVI (with one of them being dual link)

Can anyone advise me which makes/models would be my best bets (5GT/s without any soldering etc) and how the EFI flash is done?

Thanks in advance
Logged
MacVick
Newbie

Offline Offline

Posts: 22


« Reply #19 on: March 16, 2014, 07:22:10 PM »

I just bought a XFX Black addition R9 280x from newegg, to put in my 2009 Mac Pro 2.93 8 core. I am waiting for a 8 to 6 pin adapter from
amazon which should come in tomorrow as you can't connect this to work with the stock cables that it comes with in the box.
I am hoping the duel link DVI port works as I want this to connect to my 30 inch apple monitor.
Rob at Barefeats said it worked unflashed for him with the 8 to 6 pin and 6 pins, but I think he was testing it with a 27 apple monitor via mini display port.
I also have a duel link mini display port adapter but when I tried it with my current 5870 the 30 inch display I would get some green dancing pixels on the screen.
Using the duel link DVI connection with the same 5870 works fine.
I will report back on here when I get the adapter cable and see if it works or not and what ports are working.
I would like to flash it down the road but have never done it before so if anyone can point me to a good link on that it would be appreciated.
Does flashing it give you PCIe 2 speeds or just the boot screen? and if so how do you get PCIe 2  speeds.



from barefeats: " The Radeon R9 280X we used was 'un-flashed.' It booted OS X fine but there was no startup screen. Also, when we checked the speed of CPU-to-PCIe-to-CPU communication, it appeared to be running in PCIe 1.0 mode instead of PCIe 2.0. However, unless the GPU intensive app saturates the PCIe 1.0 bandwidth, it will not run any faster in PCIe 2.0 mode."

Rob also said that he only got slightly faster speeds with the card when flashed.

http://www.barefeats.com/tube12.html
Logged
electonic
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 114


« Reply #20 on: March 16, 2014, 11:11:18 PM »

XFX 270X flashed to 7xxx EFI.  Lists as a 7950 because I don't know how to change how it displays (does it matter?).  Shows up in system profiler.  Has boot screen.  No HDMI output, everything else works fine.  2.5 GT/s for now.  Anyone now if this card can go to 5 GT/s?

Wait? You got a 270x flashed and working? Doesn't that mean it should work on 270 (non x), too?
That would be so awesome for dual gnu ...
Logged
jasonsansone
Guest
« Reply #21 on: March 17, 2014, 12:19:05 AM »

XFX 270X flashed to 7xxx EFI.  Lists as a 7950 because I don't know how to change how it displays (does it matter?).  Shows up in system profiler.  Has boot screen.  No HDMI output, everything else works fine.  2.5 GT/s for now.  Anyone now if this card can go to 5 GT/s?

Wait? You got a 270x flashed and working? Doesn't that mean it should work on 270 (non x), too?
That would be so awesome for dual gnu ...

The 270X is just a rebranded 7xxx series card, so we have EFI for it to flash.  I thought the 270 was actually a new card, not a rebrand Tahiti series. 
Logged
armdn
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 147


« Reply #22 on: March 17, 2014, 10:41:03 AM »

So, could any one upload the ROM?
Logged
blacksheep
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 337


« Reply #23 on: March 17, 2014, 10:46:10 AM »

Come on, making one is easy-peasy Wink
All you need is already posted on the forum.
Logged
electonic
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 114


« Reply #24 on: March 17, 2014, 12:07:13 PM »

I'm really confused now. All the review sites say 270x and 270 both are Pitcairn.
But 270 really is another architecture, isn't it? Because of this confusion – thanks Anandtech, etc Wink – I keep coming back asking these stupid questions.

I had another idea: judging from the specs the 270x is just barely over 150 Watts.
Do you guys think it would be worth a try to under clock a 270x with a modified BIOS and try to get them to run with just one 6 pin connector, or does something like this not work at all in general?

I'm still trying to find a good dual GPU for my Mac Pro on internal power and 2 x 7770 is just a little too weak, I think.  Two down clocked 270x with 1 x 6 pin and EFI would be a great deal better ...

What do you think? Should I order one and try, or is that out of the question?
Logged
armdn
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 147


« Reply #25 on: March 17, 2014, 12:56:41 PM »

Come on, making one is easy-peasy Wink
All you need is already posted on the forum.

Not quite. I created one for 7970, and it still shows as 7950, even with additional changes in rom. So i want to analyze, what else i must to change to make it normally recognized.
Logged
Rominator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 2118



« Reply #26 on: March 17, 2014, 08:04:45 PM »

I have posted 7970 EFI on this forum.

Works with r9 280x
Logged

Before asking a question, check your "Personal Settings" and be sure that you have "Brain Services" set to "On".
Spacedust
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 247


« Reply #27 on: March 17, 2014, 09:48:57 PM »

I have posted 7970 EFI on this forum.

Works with r9 280x

Maybe you can post with modified name string Smiley ?
Logged
blacksheep
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 337


« Reply #28 on: March 17, 2014, 10:20:26 PM »

It gives 100% performance more, especially the "x"...  Roll Eyes
Logged
MacVick
Newbie

Offline Offline

Posts: 22


« Reply #29 on: March 18, 2014, 03:22:04 AM »

Could use some help please Huh,,, and I am new on this forum.
Just tried to install an XFX R9 280x black addition into my 2009 mac pro, still have an older 1600xt installed in pcie slot 2 the 280x is in slot one. Using a 8 to 6pin adapter
and 6 pin to  6pin. I get my boot screen, but after the Apple shows up on the
monitor connected to the 1600xt, that's as far as it gets and the login screen does not appear and the fans spin up just a bit.
The fans are spinning on the 280x, but there is no signal to the monitor that's connected to the 280x and I tried both DVI and MDP.
Maybe its a bad card? or maybe it just isn't going to work. I reinstalled my 5870 and all is fine. But kinda bummed I thought it would work.
Maybe its this version of the card.
Any help would be much appreciated.
Logged
Pages: 1 [2] 3 4 ... 16
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!