netkas.org forum
June 23, 2017, 01:05:59 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Information for registering users http://forum.netkas.org/index.php/topic,2246.0.html
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 ... 29 30 [31] 32 33
  Print  
Author Topic: make your own radeon HD 5770/5870/6870/6850 Mac ROM!  (Read 465277 times)
reddrag0n
Newbie

Offline Offline

Posts: 4



WWW
« Reply #450 on: August 30, 2016, 07:12:39 PM »

well, DP doesn't work at all, have both the screen preference and system profiler up and nothing shows up. many refreshes later and nada
Logged
Fl0r!an
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 346


« Reply #451 on: August 30, 2016, 07:28:56 PM »

So it seems Apples framebuffer personality doesn't like your card then...
Logged
reddrag0n
Newbie

Offline Offline

Posts: 4



WWW
« Reply #452 on: August 30, 2016, 07:31:45 PM »

doh!!!

ok, so save up for an xfx reference design card then, and maybe i will have better luck
Logged
leo1984
Newbie

Offline Offline

Posts: 8


« Reply #453 on: August 30, 2016, 09:24:29 PM »

@ Fl0r!an
have you ever heard about anyone who flashed with success a 5850 card, seeing the gray boot screen?
Logged
Rantamplan
Newbie

Offline Offline

Posts: 2


« Reply #454 on: August 31, 2016, 12:54:43 PM »

Hello people!
I'll tray to do it but give me some can of error I don't Understand

Mac-Pro-de-Mariano:~ marianosimonruizanton$ blocknum=`printf %d "'\`dd if=cardname.rom bs=1 skip=2 count=1 2>/dev/null\`"`
Mac-Pro-de-Mariano:~ marianosimonruizanton$ size=$(($blocknum * 512))
Mac-Pro-de-Mariano:~ marianosimonruizanton$ dd if=6870.efi.rom of=cardname.rom bs=$size seek=1 conv=notrunc
dd: bs must be between 1 and 9223372036854775807

If someone can help me and make for me ?
But also I want to know , because I have other card do the same.
Thanks

* cardname.rom (128 KB - downloaded 104 times.)
* 6870.efi.rom (44 KB - downloaded 99 times.)
* fixrom.py (2.6 KB - downloaded 100 times.)
Logged
Rantamplan
Newbie

Offline Offline

Posts: 2


« Reply #455 on: August 31, 2016, 01:23:14 PM »

The card its a XFX 6870 2GB Dual Fan ID 0x6738, with this information about it

https://www.techpowerup.com/gpudb/b1044/xfx-double-d-hd-6870-2-gb
« Last Edit: September 02, 2016, 03:48:31 PM by Rantamplan » Logged
onedj888
Newbie

Offline Offline

Posts: 2


« Reply #456 on: September 27, 2016, 11:36:17 AM »

Hello people!
I'll tray to do it but give me some can of error I don't Understand

Mac-Pro-de-Mariano:~ marianosimonruizanton$ blocknum=`printf %d "'\`dd if=cardname.rom bs=1 skip=2 count=1 2>/dev/null\`"`
Mac-Pro-de-Mariano:~ marianosimonruizanton$ size=$(($blocknum * 512))
Mac-Pro-de-Mariano:~ marianosimonruizanton$ dd if=6870.efi.rom of=cardname.rom bs=$size seek=1 conv=notrunc
dd: bs must be between 1 and 9223372036854775807

If someone can help me and make for me ?
But also I want to know , because I have other card do the same.
Thanks

Hello

I'm getting same error, but my card is a saphire radeon 5870...
if someone could help us...

Thanks in advance
Logged
onedj888
Newbie

Offline Offline

Posts: 2


« Reply #457 on: September 27, 2016, 12:53:07 PM »

Well.. i finally discovered my problem, myrom was not showing the extension, i had to add .rom to it.
But now my problem is other... i always lose the second mcuc when i apply the scripts, probably i'm screwed as netkas said.
I can't made a custom rom with my original bios.
Can i use a rom from other user to flash my sapphire? It's a 5870.
Thanks


* sapphire-5870-front.jpg (193.63 KB, 1572x1692 - viewed 180 times.)
« Last Edit: September 27, 2016, 12:56:26 PM by onedj888 » Logged
gffmac
Newbie

Offline Offline

Posts: 4


« Reply #458 on: October 17, 2016, 02:26:51 PM »

@ Fl0r!an
have you ever heard about anyone who flashed with success a 5850 card, seeing the gray boot screen?

I have a 5870 in a 2008 mac pro which seem to work fine apart from I get nothing displayed before the desktop comes up.  This was a pc card bought already flashed for mac use.
Is it possible to have the pre-desktop display on this card?

ATI Radeon HD 5870:

  Chipset Model:   ATI Radeon HD 5870
  Type:   GPU
  Bus:   PCIe
  Slot:   Slot-2
  PCIe Lane Width:   x16
  VRAM (Total):   1024 MB
  Vendor:   ATI (0x1002)
  Device ID:   0x6898
  Revision ID:   0x0000
  ROM Revision:   113-C0780C-194
  EFI Driver Version:   01.00.436
Logged
Fl0r!an
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 346


« Reply #459 on: October 17, 2016, 03:02:20 PM »

The HD 5870 from this thread will give a boot screen when using a VGA display, not through DVI connections. My ROM (other thread) gives boot screens on ONE DVI port, all others stay blank during pre-OS phase.
Logged
gffmac
Newbie

Offline Offline

Posts: 4


« Reply #460 on: October 20, 2016, 09:23:16 AM »

The HD 5870 from this thread will give a boot screen when using a VGA display, not through DVI connections. My ROM (other thread) gives boot screens on ONE DVI port, all others stay blank during pre-OS phase.

That would be handy, I use one dvi and one hdmi with dual screens currently so to have bootup on my main dvi screen would be great! A link to the thread would be great and any help flashing, not done before. Thanks!
Logged
gffmac
Newbie

Offline Offline

Posts: 4


« Reply #461 on: October 25, 2016, 11:08:46 AM »

The HD 5870 from this thread will give a boot screen when using a VGA display, not through DVI connections. My ROM (other thread) gives boot screens on ONE DVI port, all others stay blank during pre-OS phase.

Me again Smiley

So I dumped my existing rom and went through the tutorial but using '5870mod2.efi'.  My card was purchased already flashed from a pc card to work on mac pro (not sure on specifics) and checking the .rom for instances of 'mcuc' it had two. Going through the tutorial editing the hex ends up with just one 'mcuc'.

Should I source a stock rom file to do this rather than my dump since its been modded already?  My dump is attached if anyone could take a quick look.

Thank you.

* MYROM.ROM (128 KB - downloaded 76 times.)
Logged
gffmac
Newbie

Offline Offline

Posts: 4


« Reply #462 on: October 26, 2016, 10:16:21 AM »

Managed to get it to work. I was using the '5870mod2.efi' file but then noticed the file size on the '5870mod2.efi.rom' matched the netkas version so tried that, renaming to .efi.

Thanks!
Logged
izacks
Newbie

Offline Offline

Posts: 2


« Reply #463 on: December 29, 2016, 08:08:58 PM »

VideoCard was recognized to be HD6870 if I perform a flash of ROM of Sapphire HD6850.
Please tell me the method to let a system recognize this card as HD6850.
ROM is files which I downloaded from this forum.

macOS Sierra 10.12.2.

Logged
Paulus
Newbie

Offline Offline

Posts: 2


« Reply #464 on: January 22, 2017, 09:56:40 PM »

Hello,

Can some one help me with this rom. Its 256kb
I have asus r9 280x. i tried hours but no boot screen.
Sorry for my bad english

* original.rom.zip (105.79 KB - downloaded 38 times.)
Logged
Pages: 1 ... 29 30 [31] 32 33
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!