netkas.org forum
July 24, 2019, 02:18:50 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Information for registering users http://forum.netkas.org/index.php/topic,2246.0.html
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 8
  Print  
Author Topic: GFXUtil News & Announcements (v0.71b + src)  (Read 441549 times)
bob
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 61


MacBook Pro 13" touch bar, 2016. eGPU (Windows).


« Reply #30 on: January 09, 2008, 04:34:00 PM »

Thanks timed but what im trying, is to make my ALC888 card and Intel82566 to work with efi; that i had no luck; no one works.. The gfx, i got it working at some point, but removed because its 100 times more unstable than using nvinject, because somehow i get blue screen time to time and opengl shows a black screen, and some artifacts time to time, etc... even removing everything, and leaving only the common params, vram, nvcaps, etc, it does not work well... Sad i am on 8600GT, maybe thats why, the beta drivers or something...
Logged
frantisheq
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 59


« Reply #31 on: January 09, 2008, 05:03:23 PM »

that intel 82566 would be great. got one. but what about sigmatel audio? any chance it will work too?
Logged
time ed
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 98


« Reply #32 on: January 09, 2008, 06:13:37 PM »

Thanks timed but what im trying, is to make my ALC888 card and Intel82566 to work with efi;

Well, I needed the practice Smiley

Device path is _SB/PCI0@0/AZAL@1b0000, same as mine, ALC888S.
Shorthand
PciRoot(0x0)/Pci(0x1b,0x0)
Problem is, I don't see pin configurations in your ioreg - I think this is necessary to build the Boot.plist string.

I've given up trying with 8256x NIC. My hack has 82562V built in. 8256x has a 8245x family controller. I can force the Apple 8245x driver load by adding device-id; and I can get a link, but it won't pass traffic. Same behavior under Linux; the Ubuntu crowd has been looking for a driver for that NIC family for a while. I saw a few posts with no details on InsanelyMac claiming to have 82562/82566 running under Tiger. But as far as I know, none have it working with Leopard. On the other hand, I've had great luck with 3Com 905 family cards...
« Last Edit: January 12, 2008, 02:12:00 AM by time ed » Logged
bob
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 61


MacBook Pro 13" touch bar, 2016. eGPU (Windows).


« Reply #33 on: January 09, 2008, 07:01:18 PM »

Yeah, but as suggested in other post, i've used an empty pinconfiguration, but anyway, didnt work...
Logged
krijonk
Newbie

Offline Offline

Posts: 4


« Reply #34 on: January 09, 2008, 08:37:44 PM »

THANKS!!!!!

I got 7300GS working with the DevicePath from time ed.  (And using the other "working" 7300GS posted string in the Nvidia thread)

Thank you both time ed, mcmatrix for help/utility, and of course netkas for all of this efi stuff

NOT DONE YET:

**OK, now...i am still having trouble fixing time machine using gfx string.  I have tried a few times with no success, anybody want to take a shot at it....i have two ethernet cards, but I only use one.  I will attach my IOReg dump again.  Thanks in advance.

ETHERNET:    IOACPIPlane:/_SB/PCI0@0/P0P1@1e0000/ethernet@4

-krijonk

* krijonk-IODeviceTree.txt (87.83 KB - downloaded 388 times.)
Logged
time ed
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 98


« Reply #35 on: January 10, 2008, 04:31:26 AM »

**OK, now...i am still having trouble fixing time machine
ETHERNET: IOACPIPlane:/_SB/PCI0@0/P0P1@1e0000/ethernet@4

02010c00d041030a0000000001010600001e0101060000047fff0400
PciRoot(0x0)/Pci(0x1e,0x0)/Pci(0x4,0x0)
Logged
netkas
Administrator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 835



« Reply #36 on: January 10, 2008, 07:36:30 PM »

check keys of IOACPIPlane:/_SB/PCI0@0/

there is _UID key, which will tell u what pciroot uhave.
Logged
SMF
Not Newbie
*
Offline Offline

Posts: 16


« Reply #37 on: January 11, 2008, 09:33:58 PM »

Trying to learn more about strings - I've input the string for my 7600gt (256mb) modified for P35 into com.apple.boot.plist and it works fine for both tiger and leopard.  When I use gfxutil to convert the hex string to a plist and view it in property list editor it shows the address of PciRoot(0x1)/Pci(0x1,0x0)/Pci(0x0,0x0).

When I use gfxutil -f display I get DevicePath = PciRoot(0xbfff0031)/Pci(0x1,0x0)/Pci(0x0,0x0) - note the difference in the Pciroot value. 

When I use gfxutil -f ethernet I get DevicePath = PciRoot(0xbfff0031)/Pci(0x1c,0x5)/Pci(0x0,0x0).  When I use PciRoot(0x1)/Pci(0x1c,0x5)/Pci(0x0,0x0) in the property list editor and convert the combined plist (display and ethernet) to a hex string and insert it into com.apple.boot.plist both my display and time machine work so it would seem that PCIRoot of (0x1) is correct.

Why the difference in PCIRoot with gfxutil?

Thanks,
SMF
Logged
time ed
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 98


« Reply #38 on: January 12, 2008, 02:16:03 AM »


I think there's a bug. See here:
http://forum.netkas.org/index.php/topic,55.msg1009.html#msg1009
Logged
macgirl
Not Newbie
*
Offline Offline

Posts: 22



« Reply #39 on: January 12, 2008, 10:47:08 AM »

Is it posible to make the string of a 8400GS and Sigmatel HDA but there is no ethernet detected I use USB to Ehernet and USB to WiFi?

On my other hackintosh I have a Geforce 6600, so I can make the string from my IODeviceTree with natit or nviject?
Logged
mcmatrix
Not Newbie
*
Offline Offline

Posts: 46


« Reply #40 on: January 12, 2008, 03:44:47 PM »

That nasty bug is now fixed.
Logged
macgirl
Not Newbie
*
Offline Offline

Posts: 22



« Reply #41 on: January 12, 2008, 08:11:59 PM »

Well I did it.

No ALCinject and no NViject

Now how do I know if the Ethernet fix is working?

here is my com.apple.Boot.plist for Dell XPS M1330 Laptop wint NV GF 8400M GS and Sigmatel 9228.

* com.apple.Boot.plist (2.63 KB - downloaded 429 times.)
Logged
BladeRunner
Not Newbie
*
Offline Offline

Posts: 31


« Reply #42 on: January 12, 2008, 09:37:27 PM »


Many thanks for your work on gfxutil.  This new version reported a pci root path different than I had been using for my ethernet nic and now timemachine works with the original ionetworkingfamily.kext.

I still have a problem with my GeForce FX5500 vidio card.  I am not sure, but it looks like gfxutil reports the path for the first display found.  I think the one reported is the one integrated on the mother board, not the one plugged into the pci slot.

Would it be possible, without major work, to continue the search and report all the display or ethernet paths found?  That way we could pick the one that relates to the device we are using.  Just a thought.   

Again, thanks for a great program.
Logged

Hacintosh:
CPU: Intel Pentium 4 3.00GHz [SSE3/PAE/HTT]
Codename: Prescott Package: Socket 478 mPGA
RAM: 2.0GB Disk: 307.36GB/1.13TB
Display: GeForce FX 5500 [256 MB/QE/Stock] 1600x1200@60Hz
OS: Mac OS X 10.5.3 (9D34) Kernel: Darwin 9.2.0
Build: i386 Build Date: Tue Feb 26 21:21:24 SCT 2008
time ed
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 98


« Reply #43 on: January 12, 2008, 11:33:49 PM »

Now how do I know if the Ethernet fix is working?

Same question here:
http://forum.netkas.org/index.php/topic,92.msg953.html#msg953

Can one of you kind mac pro/imac owners zip up from syslog a clean start up for me? Please sanitize all personal info: IP's, MAC's, hostnames, keys, etc..
« Last Edit: January 12, 2008, 11:43:20 PM by time ed » Logged
time ed
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 98


« Reply #44 on: January 13, 2008, 02:34:45 PM »

"Making a GFX String" tutorial amended:
http://forum.netkas.org/index.php/topic,9.msg1028.html#msg1028

Added section for finding device properties.
Logged
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 8
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!