netkas.org forum
May 29, 2022, 01:00:54 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Information for registering users http://forum.netkas.org/index.php/topic,2246.0.html
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 47
  Print  
Author Topic: 7xxx rom creating test.  (Read 1284428 times)
sisc
Newbie

Offline Offline

Posts: 1


« Reply #255 on: April 18, 2014, 09:39:17 PM »

After spending some hours w/o success I thought to give it a try and post my issue here. I saved the rom of my HD7770 (XFX OC model)
and ran the script. Afterwards I saw that the size of the new rom is the same as of the original one. Anyway I gave it a try but I still have no boot screen and the mDP is not working (sometimes it does that's why I hope a flash can fix this issue).

Here is the command to run the script and it's out put. I also attached my original rom and the efi rom that was generated by the script:

./makerom.sh --efifile=7950mac.efi --romfile=efiromheader.rom --originalrom=CapeVerde.rom --devid=683d
running on 7950mac.efi, efiromheader.rom with devid 683d
Patching files 7950mac.efi, efiromheader.rom for device-id 0x683d
Successfully patched efi file
Successfully patched efi rom file
EFI part is ready at 683d.efipart.rom
orig size - 65536
65536+0 records in
65536+0 records out
65536 bytes transferred in 0.194928 secs (336206 bytes/sec)
rm: 7950mac.efi.comp: No such file or directory
Before:
OpRom (size=65536, indicator_offset=0x241, indicator=0x80, checksum=0x0)
OpRom (size=48128, indicator_offset=0x31, indicator=0x80, checksum=0x0)
RawData (size=17408)

After:
OpRom (size=65536, indicator_offset=0x241, indicator=0x0, checksum=0x80)
OpRom (size=48128, indicator_offset=0x31, indicator=0x80, checksum=0xe3)
RawData (size=17408)
the rom is ready at CapeVerde.rom.efi.rom

Before my post I took a look into the forum and this thread but could not find any hint what the issue might be.
If someone can help me you get a free beer if we should meet in person one day  Smiley

* CapeVerde.rom.efi.rom (128 KB - downloaded 766 times.)
* CapeVerde.rom (128 KB - downloaded 732 times.)
Logged
na_boa_17
Newbie

Offline Offline

Posts: 3


« Reply #256 on: April 27, 2014, 08:59:05 PM »

Hello Guys, I tried to flash my "SAPPHIRE HD 7950 3GB GDDR5 WITH BOOST" : http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1157&pid=1841&psn=&lid=1&leg=0

but it dosn't work.

I flashed it after creating EFI ROM, but I have no boot screen and my mac recognizes it as a 7xxx card, like as there is no EFI on the card.

I tried to flash som of the ROMS here, but my MAC PRO 4,1 flashed to 5,1 doesn't wants to boot. The boot sound is looping. So I have to swith to secondary BIOS of my video card.

I attached the stock BIOS and the modified BIOS with netkas script, so if anyone could have a look I will be very thankful.

 Roll Eyes

* bios7950_1.efi.rom (128.05 KB - downloaded 724 times.)
* bios7950_1 (128.05 KB - downloaded 734 times.)
Logged
blacksheep
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 337


« Reply #257 on: April 28, 2014, 08:10:41 AM »

Get another model or use this one unflashed. This exact one is no-go for EFI.
Logged
dyttioaoa?
Not Newbie
*
Offline Offline

Posts: 25


« Reply #258 on: April 28, 2014, 11:54:42 AM »

Get another model or use this one unflashed. This exact one is no-go for EFI.

I would't go so far. If you have a closer look at the ROM you will see that both ROMs are 131125 bytes in size (they should be 131072).

Search for a fresh BIOS on techpowerup.com (make double sure that it is the correct one for your card) and start from scratch on.

Post your BIOS/EFI here before flashing again.
Logged
na_boa_17
Newbie

Offline Offline

Posts: 3


« Reply #259 on: April 28, 2014, 12:20:56 PM »

Thanks guys for this informations!

I will do some research to find another compatible BIOS with correct size.

I'll let you know.
Logged
blacksheep
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 337


« Reply #260 on: April 28, 2014, 12:41:31 PM »

Get another model or use this one unflashed. This exact one is no-go for EFI.
I would't go so far.

Wanna bet? Wink
Logged
dyttioaoa?
Not Newbie
*
Offline Offline

Posts: 25


« Reply #261 on: April 28, 2014, 12:48:23 PM »

Get another model or use this one unflashed. This exact one is no-go for EFI.
I would't go so far.

Wanna bet? Wink

Well I am not competitive when it comes to helping other people on a forum. Long ago I have come to a point in my life where I accepted the fact that there will always be a human being who will be more knowledgeable than me.

So if your tip is correct, congratulations Sir.

I do not want to raise high hopes I just wanted to say that both ROMs the OP are in some way corrupted (just have a look in the original BIOS where there is a local path to a user directory in ASCII). Some maybe there is hope; a good indication for this is eBay where exactly those cards are on sale.
Logged
blacksheep
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 337


« Reply #262 on: April 28, 2014, 01:17:13 PM »

Port layout is the key in this particular case. It does not match any existing framebuffer.
Logged
dyttioaoa?
Not Newbie
*
Offline Offline

Posts: 25


« Reply #263 on: April 28, 2014, 02:38:01 PM »

Port layout is the key in this particular case. It does not match any existing framebuffer.

Yes, but if you take the HD6850/6870 cards for example: It did not matter if they had two Mini-DPs or one DP -> The lower DVI Port always worked, happily alongside with the HDMI and the one DP or the two Mini-DPs, the upper DVI port never.

That's why I do not categorically would not rule the card out; did you have it in your own hands personally and tested it?
Logged
blacksheep
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 337


« Reply #264 on: April 28, 2014, 02:47:12 PM »

That's why I do not categorically would not rule the card out; did you have it in your own hands personally and tested it?

PC BIOS is enough to tell.
Logged
na_boa_17
Newbie

Offline Offline

Posts: 3


« Reply #265 on: April 28, 2014, 05:39:32 PM »

Well in fact I bought the card on ebay to replace my old R4850, to get more Video ports and more speed. So maybe the guy has flashed the card before he sells it  Cry Cry

In fact before I tried to flash an EFI to the card, I had only 2 working simultaneously ports on the card. If I used HDMI Port, then I could'n use one DVI Port and DP port, and if I used DP, then I couldn't use HDMI and DVI port.

I found stock BIOS on techpowerup.com as you recommend to me, so I will do some tests with these new roms  Cool

Thanks a lot  Cheesy
Logged
aquarich
Not Newbie
*
Offline Offline

Posts: 16


« Reply #266 on: April 28, 2014, 07:20:59 PM »


here my
SAPPHIRE Radeon R9 280X OC D5 3GB Dual-X EFI rom

00  04  00  00  04  03  00  00  00  01  01  01  12  04  05  01
00  08  00  00  04  02  00  00  00  01  02  01  22  05  04  02
04  00  00  00  14  02  00  00  00  01  03  00  10  00  03  06
00  02  00  00  04  02  00  00  00  01  04  00  11  02  01  03

* R9280X.rom (128 KB - downloaded 988 times.)
Logged
mac567
Newbie

Offline Offline

Posts: 4


« Reply #267 on: April 29, 2014, 10:25:43 AM »

Heres a follow up to my flashed sapphire hd7870 ghz edition with hamachi efi. Its still working well, dual displays works with the display port to dvi-d adaptor to a 1080 video projector and over dvi with an ADC adaptor to an acrylic 23 cinema display. Also everything works without the modified frame buffer but seems a lot buggier with strange things going on but still works.
Logged
Xisaac
Newbie

Offline Offline

Posts: 1


« Reply #268 on: May 18, 2014, 10:32:09 AM »

I am having a bit of a problem here. I have a Gigabyte HD7950 WF3 but both BIOS ROMS on the card (both already contain a GOP UEFI btw) do not go well with the script. This is the complete Terminal output:

Code:
./makerom.sh --efifile=7950mac.efi --romfile=efiromheader.rom --originalrom=BIOS7950.ROM --devid=679a
running on 7950mac.efi, efiromheader.rom with devid 679a
Patching files 7950mac.efi, efiromheader.rom for device-id 0x679a
Successfully patched efi file
Successfully patched efi rom file

Orig Size = 125440
Comp Size = 47591
47591+0 records in
47591+0 records out
47591 bytes transferred in 0.059426 secs (800844 bytes/sec)
EFI part is ready at 679a.efipart.rom
orig size - 65536
65536+0 records in
65536+0 records out
65536 bytes transferred in 0.082488 secs (794491 bytes/sec)
Before:
OpRom (size=65536, indicator_offset=0x231, indicator=0x0, checksum=0x0)
OpRom (size=48128, indicator_offset=0x31, indicator=0x80, checksum=0x0)
RawData (size=17408)
Traceback (most recent call last):
  File "fixrom.py", line 110, in <module>
    op_rom.fix()
  File "fixrom.py", line 90, in fix
    self.data[-1] = chr(0x100 - sum)
ValueError: chr() arg not in range(256)
the rom is ready at BIOS7950.ROM.efi.rom

What am I doing wrong? Thx for helping!

Hi, as its my 1st time Flashing i've encounter the exact problem as dyttioaoa below.
Hope someone can guide us on the issue.

Many thanks

Code:
Traceback (most recent call last):
  File "fixrom.py", line 110, in <module>
    op_rom.fix()
  File "fixrom.py", line 90, in fix
    self.data[-1] = chr(0x100 - sum)
ValueError: chr() arg not in range(256)
the rom is ready at R928XOC.ROM.efi.rom
Logged
Satrap
Not Newbie
*
Offline Offline

Posts: 9


« Reply #269 on: May 18, 2014, 11:11:16 PM »

flashing a HD7770 2GB GDDR5 didn't work. after program patched rom no boot screen and no video at all on Mac Pro 4.1/5.1 (windows pc all ok)

PS: the card ist an OEM ref design card from HP machine
Logged
Pages: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 47
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!