netkas.org forum
July 23, 2017, 01:51:56 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Information for registering users http://forum.netkas.org/index.php/topic,2246.0.html
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2 3 ... 43
  Print  
Author Topic: 7xxx rom creating test.  (Read 347762 times)
netkas
Administrator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 809



« on: March 26, 2013, 09:51:06 PM »

Hey boys and girls, give it a try.

A script should be able to generate a rom for 7750 7770 7850 7870 7950 7970

https://cloud.mail.ru/public/8c978735fc99/bundle.tar.bz2

no framebuffer name change yet, so far testing ability to get bootscreen

P.S. It is ONLY FOR MACPRO, hackint0sh doesn't need this, it will not make hackint0sh run a little bit better
P.P.S. needs java and python

cat README:

dump bios from your 77xx-79xx card and save it into this folder as cardname.rom
find your 4 digit deviceid (if its 697a1002, then obviously you need only 697a, since 1002 is ATI vendor id (dont be stupid here, please)
)
run script, replace 697a with your deviceid and cadname.rom with your actual original video bios file

./makerom.sh --efifile=7950mac.efi --romfile=efiromheader.rom --originalrom=cardname.rom --devid=697a

WARNING, if you have uefi part in bios already (e.g. if its much larger than 65kb) then it will be overwritten with new efi part
« Last Edit: June 11, 2014, 10:04:48 PM by netkas » Logged
Rominator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 2123



« Reply #1 on: March 26, 2013, 10:27:03 PM »

Surprise !!!

Don't say we never did anything for you guys.

BTW, here's the 7950 rom

It works on MOST 7950 and 7970 cards, but make 100% certain that you have backed up your original before flashing.

When flashed to a 7970 you lose some speed.


* MAC7950.ROM (128 KB - downloaded 2106 times.)
« Last Edit: March 27, 2013, 02:21:35 AM by Rominator » Logged

Before asking a question, check your "Personal Settings" and be sure that you have "Brain Services" set to "On".
GP-SE
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 75


« Reply #2 on: March 26, 2013, 11:01:57 PM »

I'm shopping for a new video card, am I safe in assuming that if i buy a 7850 and run this script it'll give me a boot screen, and work in 10.8.3?
Logged
Rominator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 2123



« Reply #3 on: March 26, 2013, 11:39:15 PM »

7870 a better bet,

good idea is to check the 7000 kext and see what device ids are in there

I think 7850 ISN'T
Logged

Before asking a question, check your "Personal Settings" and be sure that you have "Brain Services" set to "On".
J-MI
Newbie

Offline Offline

Posts: 30


« Reply #4 on: March 26, 2013, 11:41:07 PM »

Surprise !!!

Don't say we never did anything for you guys.


Thanks a lot guys.
Logged
omni
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 132


WWW
« Reply #5 on: March 27, 2013, 01:31:45 AM »

Thanks guys.
Logged
J-MI
Newbie

Offline Offline

Posts: 30


« Reply #6 on: March 27, 2013, 04:28:26 AM »

Surprise !!!

Don't say we never did anything for you guys.

BTW, here's the 7950 rom

It works on MOST 7950 and 7970 cards, but make 100% certain that you have backed up your original before flashing.

When flashed to a 7970 you lose some speed.



Rominator, can I use "Zeus" from Groths.org to flash my 7950 with your rom ?
Logged
J-MI
Newbie

Offline Offline

Posts: 30


« Reply #7 on: March 27, 2013, 09:58:40 PM »

On my MacPro 5.1
I tried Nektas's script on my Powercolor 7950 rom, flashed the card with the rom issued by the script but no boot screen.
I flashed my card with Rominator rom (MAC7950.ROM). I have boot screen but link speed is 2.5 GT/s (instead of 5 GT/s)
« Last Edit: March 27, 2013, 10:04:30 PM by J-MI » Logged
Rominator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 2123



« Reply #8 on: March 27, 2013, 11:24:34 PM »

On my MacPro 5.1
I tried Nektas's script on my Powercolor 7950 rom, flashed the card with the rom issued by the script but no boot screen.
I flashed my card with Rominator rom (MAC7950.ROM). I have boot screen but link speed is 2.5 GT/s (instead of 5 GT/s)

Please attach the non-working rom so we can investigate
Logged

Before asking a question, check your "Personal Settings" and be sure that you have "Brain Services" set to "On".
NeoCole
Newbie

Offline Offline

Posts: 5


« Reply #9 on: March 28, 2013, 01:59:05 AM »

The link to the script doesn't work for me.  Maybe I'm just using the DL site wrong.
Logged
J-MI
Newbie

Offline Offline

Posts: 30


« Reply #10 on: March 28, 2013, 03:09:32 AM »

On my MacPro 5.1
I tried Nektas's script on my Powercolor 7950 rom, flashed the card with the rom issued by the script but no boot screen.
I flashed my card with Rominator rom (MAC7950.ROM). I have boot screen but link speed is 2.5 GT/s (instead of 5 GT/s)

Please attach the non-working rom so we can investigate

Ok, Rominator.
Here is the rom.

* HD7950.efi.rom (128 KB - downloaded 454 times.)
Logged
Rominator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 2123



« Reply #11 on: March 28, 2013, 05:31:05 AM »

Looks like it started writing "000"s at 64512 then began the EFI at 65536 then quit after 346 bits.

Will pass word on to Netkas.

Did you keep full copy of original?

His script may not have been prepared for length of "80", I seem to recall that C's old rom maker had trouble with that length as well.

Does the one I posted work A-OK?
Logged

Before asking a question, check your "Personal Settings" and be sure that you have "Brain Services" set to "On".
fouel
Newbie

Offline Offline

Posts: 30


« Reply #12 on: March 28, 2013, 09:05:48 AM »

There is no EFI data in your file except EFI header so you could not get boot screen.
try this and post the result.
Thanks.

* HD7950.efi1.rom (128 KB - downloaded 581 times.)
« Last Edit: March 28, 2013, 09:13:28 AM by fouel » Logged
netkas
Administrator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 809



« Reply #13 on: March 28, 2013, 09:33:55 AM »

Looks like it started writing "000"s at 64512 then began the EFI at 65536 then quit after 346 bits.

Will pass word on to Netkas.

Did you keep full copy of original?

His script may not have been prepared for length of "80", I seem to recall that C's old rom maker had trouble with that length as well.

Does the one I posted work A-OK?

I actualy wrote java app that gets me right size Cheesy

Maybe he need to chmod +x EfiCompress.macosx

need to check that, that's why it called testing
Logged
J-MI
Newbie

Offline Offline

Posts: 30


« Reply #14 on: March 28, 2013, 12:59:21 PM »

Looks like it started writing "000"s at 64512 then began the EFI at 65536 then quit after 346 bits.

Will pass word on to Netkas.

Did you keep full copy of original?

His script may not have been prepared for length of "80", I seem to recall that C's old rom maker had trouble with that length as well.

Does the one I posted work A-OK?

As I said, the one you posted works fine (Boot screen OK) but the link speed is 2.5 GT/s (instead of 5 GT/s).
Here is the original rom.

* Powercolor.HD7950.rom (128 KB - downloaded 417 times.)
Logged
Pages: [1] 2 3 ... 43
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!