netkas.org forum
October 17, 2019, 09:50:18 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Information for registering users http://forum.netkas.org/index.php/topic,2246.0.html
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: ATI X1800-GTO EFI string working  (Read 8560 times)
edeseven
Newbie

Offline Offline

Posts: 1


« on: March 15, 2008, 08:33:11 PM »

Hi,

Just wanna share with u guys my working efi plist:


<key>PciRoot(0x1)/Pci(0x1,0x0)/Pci(0x0,0x0)</key>
   <dict>
      <key>@0,compatible</key>
      <string>ATY,Alopias</string>
      <key>@0,device_type</key>
      <string>display</string>
      <key>@0,display-connect-flags</key>
      <string>0x00000400</string>
      <key>@0,name</key>
      <string>ATY,Alopias</string>
      <key>@1,compatible</key>
      <string>ATY,Alopias</string>
      <key>@1,device_type</key>
      <string>display</string>
      <key>@1,display-connect-flags</key>
      <string>0x00000400</string>
      <key>@1,name</key>
      <string>ATY,Alopias</string>
      <key>device_type</key>
      <string>ATY,AlopiasParent</string>
      <key>model</key>
      <string>ATI Radeon X1800 Series</string>
   </dict>


And just change the device path to whatever u get from gfxutil.
However for me, gfxutil gave me wrong device path:
./gfxutil -f display
DevicePath = PciRoot(0x1)/Pci(0x1,0x0)/Pci(0x0,0x1)

So, if it's not working for you, just try and change the path.

And probably just make sure the display-connect-flags key is the same from the one u get from natit.

Included in my plist as well is keys for my audio and ethernet

<key>PciRoot(0x1)/Pci(0x1c,0x4)/Pci(0x0,0x0)</key>
   <dict>
      <key>built-in</key>
      <string>0x01</string>
   </dict>
   <key>PciRoot(0x1)/Pci(0x1b,0x0)</key>
      <dict>
            <key>PinConfigurations</key>
            <string></string>
            <key>built-in</key>
            <string>0x00</string>
            <key>layout-id</key>
            <string>0x0000000c</string>
            <key>revision-id</key>
            <string>0x00000002</string>
            <key>subsystem-id</key>
            <string>0x0000a002</string>
            <key>subsystem-vendor-id</key>
            <string>0x00001458</string>
            <key>vendor-id</key>
            <string>0x00008086</string>
      </dict>


You can just remove audio and ethernet string if you don't want to modify it.

Just follow MoDs guide on how to convert plist to hex and modifying your com.apple.Boot.plist

This will probably work on other ATY-Alopias users, but I'm not entirely sure.

Don't forget to remove any injectors e.g Natit and ALCInject after you insert the hex string generated to your com.apple.Boot.plist, to check whether it's working or not.


Anyway thanks to MoDs for excellent guide:
http://forum.netkas.org/index.php/topic,104.0.html

minority guide on how to modify your com.apple.Boot.plist
http://forum.netkas.org/index.php/topic,66.0.html


Hopefully it is useful to someone  Wink


* ATIX1800.plist (1.45 KB - downloaded 486 times.)
Logged

Motherboard: Gigabyte GA-965P-DS4 Rev 1.0 CPU: Intel® Core™2 Duo 6600 @ 2.4 Ghz GFX Card: HIS ATI Radeon X1800-GTO 256mb RAM: 2 x 1gb DDR2 667mhz HD: WD-3200KS 320GB 7200rpm OS: Leopard 10.5.2 PC_EFIv8 GUID
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!