netkas.org forum
October 21, 2017, 05:45:42 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Information for registering users http://forum.netkas.org/index.php/topic,2246.0.html
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 [3]
  Print  
Author Topic: NEW amd drivers in 10.13  (Read 6851 times)
Spacedust
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 297


« Reply #30 on: October 02, 2017, 11:06:16 PM »

Plugged a Vega 56 in, saw the 8.0 GT/s link speed in PCI section. Must be cosmetic, just like when Nvidia cards say "2.5" but are really at 5.0.

Vega seemed OK until I threw Uningine at it. At Extreme HD it had issues that didn't show up in Medium settings.

Another candicate for SATA bay power connector?
Logged
mysticalos
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 609


« Reply #31 on: October 07, 2017, 03:13:33 AM »

BTW, I've confirmed with MANY users now on macs with AMD hardware, the low performance bug after sleep bug is back in full force. if you use sleep. after sleep AMD gpu performs terribly in game and bencharms until you power cycle to get card out of low power state.

this bug first appeared in 10.7 on only AMD hardware and it wasn't fixed until 10.9. it came back for some users in 10.10 or 10.11 as well forget which and was again fixed.

it's back AGAIN in 10.13.

I'd be curious if rominator can do some testing with his vast array of GPUs.

This time around at least it's affecting metal, not sure if it's affecting opengl or not. in the previous version of bug it affected opengl but at the time there was no metal.. but YES it affects metal in 10.13.
Logged
Spacedust
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 297


« Reply #32 on: October 08, 2017, 12:51:08 PM »

Can you check PCI-Express speed after resuming from sleep?
Logged
mysticalos
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 609


« Reply #33 on: October 08, 2017, 09:24:16 PM »

I cannot, but I'm hoping some others can/will

I've also reached out to people who contacted apple who confirmed the bug so it might get fixed, for the third time, soonish

I have just seen the bug tanking performance on opengl/metal games on multiple forums from multiple users all using AMD hardware (real macs).

I don't know if it'd affect a hackintosh or not, probably? most hackintosh are on nvidia though.
Logged
Pages: 1 2 [3]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!