netkas.org forum
May 26, 2019, 11:03:40 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Information for registering users http://forum.netkas.org/index.php/topic,2246.0.html
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 60
  Print  
Author Topic: Booting the 64-bit kernel on the 2006/2007 Mac Pro  (Read 1166598 times)
Eckhart
Not Newbie
*
Offline Offline

Posts: 9


« Reply #435 on: July 08, 2012, 07:40:31 PM »

Hello!

For all those who experienced sleep issues, try to add these two lines before the final tag </dict> in "org.chameleon.Boot.plist":

   <key>darkwake</key>
   <string>No</string>

For more info: see "Common boot options for Chimera, Chameleon, iBoot, and Unibeast" (http://www.macbreaker.com/2012/01/list-of-common-hackintosh-boot-flags_29.html)

By means of this trick and "2848-Chameleon-rev.2000.pkg", my Mac Pro 2,1, with an "Apple" ATI 5870 and ML DP4 (Build 12A256), works like a charm.

Anxious to get the GM!

Best regards.
Logged

MacPro 2,1, Dual Quad-Core Intel Xeon 3GHz, 16GB RAM, SSD, ATI Radeon HD 5870
Sascha_77
Not Newbie
*
Offline Offline

Posts: 29


« Reply #436 on: July 10, 2012, 10:00:52 AM »

Hi folx.

I got my Hands on the GM (12A269).

Installed it on my flashed 2,1 Mac-Pro. I have a flashed 4890 inside. Without a modified GFX-Driver it hangs at the "Sandbox"-Part. I tried Peloche´s 2 patched  kext´s which work fine with 10.8 DP3.

But I have no Luck at booting. Here is a Picture of the Screen at the Part where it hangs. Is use Chameleon 1820.

« Last Edit: July 10, 2012, 10:14:25 AM by Sascha_77 » Logged

MacPro 2,1 (flashed from 1,1 -> 2,1)
2x5355
64Bit-EFI-Emulator (Chameleon)
Working sound with orig. Kext´s
Sascha_77
Not Newbie
*
Offline Offline

Posts: 29


« Reply #437 on: July 10, 2012, 11:05:46 AM »

Ok guys I got it.

I simply add my Gfx-Card (Sapphire 4890HD) ID (0x94601002) to the Info.plist´s of the two original 10.8 Kext´s

ATI4800.Controller.kext
ATIRadeonX2000.kext

My Mac booted up fine and I have my 2nd Screen Working. Cheesy But ... no QE. The GFX is slugish. What must be changed at the ATIRadeonX2000-Binarie inside the MacOS Folder to get QE to work?

A little bit strange was, that the Mouse and Keyboard doesn´t worked directly. Reconnect the USB-Cable solved the Problem. Any ideas?

EDIT
After a 2nd Reboot Mouse and Keyboard worked directly. No idea what the Problem was.

Because QE .... i tried to put the patched ATIRadeonX2000.kext-Binarie from my 10.7.4 into the 10.8 Kext. Reboot. No QE. But it loads all extensions well. Look at the Picture.



And here you can see 10.8 in Action. (-:

« Last Edit: July 10, 2012, 12:13:21 PM by Sascha_77 » Logged

MacPro 2,1 (flashed from 1,1 -> 2,1)
2x5355
64Bit-EFI-Emulator (Chameleon)
Working sound with orig. Kext´s
Mr. Zarniwoop
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 58



« Reply #438 on: July 10, 2012, 12:40:50 PM »

[...] Sapphire 4890HD [...] no QE. The GFX is slugish. What must be changed at the ATIRadeonX2000-Binarie inside the MacOS Folder to get QE to work?

Have you tried fantomas1's supplied netkas' QE/CI ATI Radeon HD 48xx "exotic" card patch for Mountain Lion GM, which enables hardware acceleration on unsupported cards?
Logged

2006 MacPro1,1 (w/2,1 EFI firmware) - 2x 3GHz Quad-Core Intel Xeon "Clovertown" X5365 CPUs - MSI R9 280X Gaming 3GB (w/Mac EFI firmware) - Mac OS X w/64-bit kernel
Sascha_77
Not Newbie
*
Offline Offline

Posts: 29


« Reply #439 on: July 10, 2012, 01:14:55 PM »

Thx. Haven´t seen it. It works. Cheesy

EDIT:
I´m completely switched to ML now. It works well on my "2,1".
« Last Edit: July 10, 2012, 05:26:58 PM by Sascha_77 » Logged

MacPro 2,1 (flashed from 1,1 -> 2,1)
2x5355
64Bit-EFI-Emulator (Chameleon)
Working sound with orig. Kext´s
bpd115
Newbie

Offline Offline

Posts: 4


« Reply #440 on: July 11, 2012, 12:35:50 AM »

Installed GM on my 1,1.

It's a 1,1 flashed to a 2,1 with 2x 4core 5335s, 10 gig of ram and a flashed XFX4870.

Using Chameleon, was originally using 2.1svn -r1921 release. 

I'm having sleep issues but everything else is fine.  It was crashing and fans going full bore if I used sleep from the Apple menu.  I erased the boot partition, installed Enoch-rev.2009 of chameleon and added the darkwake NO string to the org.chameleon.boot.plist file.  Using the dsdt.ami from this thread as well.

Now It will put the machine to sleep, but crash when trying to wake from sleep....
Logged
jabbawok
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 63



« Reply #441 on: July 11, 2012, 12:43:53 AM »

Just put GM on my machine as per the method on my blog. All AOK. Sleeps Fine. Fans spin up on wake for a few seconds then calm down again.
Seems quicker than DP4.
Logged

MacPro 4,1 updated to 5,1 - W3690 -  - 32GB ram - 256GB NVME SSD
bpd115
Newbie

Offline Offline

Posts: 4


« Reply #442 on: July 11, 2012, 12:59:58 AM »

Just put GM on my machine as per the method on my blog. All AOK. Sleeps Fine. Fans spin up on wake for a few seconds then calm down again.
Seems quicker than DP4.

Since I am using your walkthrough mainly.....are you still using the same version of Chameleon?  The sleep issue isn't a huge deal for me since this is basically my iTunes server and it's up all the time.  However I'd just like to get it to run perfectly...are you using the "darkwake" "no" option?
Logged
jabbawok
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 63



« Reply #443 on: July 11, 2012, 01:05:30 AM »

Same version of chameleon. No darkwake. I don't use sleep usually as I run a VPN server on it.
Logged

MacPro 4,1 updated to 5,1 - W3690 -  - 32GB ram - 256GB NVME SSD
bpd115
Newbie

Offline Offline

Posts: 4


« Reply #444 on: July 11, 2012, 01:17:48 AM »

Thanks....it could be usb related as well I suppose as I have an older Wacom Tablet and other USB odds and ends connected but I don't feel like digging behind everything to unplug hubs and whatnot.  I'll disable sleep for now since I really never use it and monitor others experiences.  Other than the longer boot time chameleon introduces, this is running great and will certainly hold me over until Apple decides to do something in 2013.
Logged
neozeed
Not Newbie
*
Offline Offline

Posts: 11


« Reply #445 on: July 11, 2012, 05:35:38 PM »

Looks like i'm going to have to break down and get a new video card from the old 1900 ... anyone have any luck with ML with a flashed at 5770??  from what I gather is that if I use one port with a dvi/vga converter I'll get the boot screen (which is fine as that is what I'm doing now anyways because my 2ndary monitor is old) ..

I tried the new loader shuffle anyways and it just either loads the kexts goes to initialize then reboots, or sounds like it did something, but I'm just left staring at the text mode part of chameleon....
Logged
jabbawok
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 63



« Reply #446 on: July 11, 2012, 05:38:42 PM »

Looks like i'm going to have to break down and get a new video card from the old 1900 ... anyone have any luck with ML with a flashed at 5770??  from what I gather is that if I use one port with a dvi/vga converter I'll get the boot screen (which is fine as that is what I'm doing now anyways because my 2ndary monitor is old) ..

I tried the new loader shuffle anyways and it just either loads the kexts goes to initialize then reboots, or sounds like it did something, but I'm just left staring at the text mode part of chameleon....
I believe some people are using un-flashed cards..
Logged

MacPro 4,1 updated to 5,1 - W3690 -  - 32GB ram - 256GB NVME SSD
neozeed
Not Newbie
*
Offline Offline

Posts: 11


« Reply #447 on: July 11, 2012, 05:55:29 PM »

Looks like i'm going to have to break down and get a new video card from the old 1900 ... anyone have any luck with ML with a flashed at 5770??  from what I gather is that if I use one port with a dvi/vga converter I'll get the boot screen (which is fine as that is what I'm doing now anyways because my 2ndary monitor is old) ..

I tried the new loader shuffle anyways and it just either loads the kexts goes to initialize then reboots, or sounds like it did something, but I'm just left staring at the text mode part of chameleon....
I believe some people are using un-flashed cards..

I think I may go with the 4890 ... argh cards look all the same to me now, its so confusing. lol
Logged
Mr. Zarniwoop
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 58



« Reply #448 on: July 11, 2012, 06:00:21 PM »

I think I may go with the 4890

It's a great card for a MacPro1,1/2,1, with good performance even today considering the price. It has a downside: with every point release of OS X (10.7.3, 10.7.4, 10.7.5, 10.8 and presumably someday 10.8.1 and beyond) you need to patch the graphics card kexts both for device IDs and to get QE/CI enabled.  It's not been very hard, and has only taken a few minutes, but it is a hassle.
Logged

2006 MacPro1,1 (w/2,1 EFI firmware) - 2x 3GHz Quad-Core Intel Xeon "Clovertown" X5365 CPUs - MSI R9 280X Gaming 3GB (w/Mac EFI firmware) - Mac OS X w/64-bit kernel
neozeed
Not Newbie
*
Offline Offline

Posts: 11


« Reply #449 on: July 11, 2012, 06:39:30 PM »

I think I may go with the 4890

It's a great card for a MacPro1,1/2,1, with good performance even today considering the price. It has a downside: with every point release of OS X (10.7.3, 10.7.4, 10.7.5, 10.8 and presumably someday 10.8.1 and beyond) you need to patch the graphics card kexts both for device IDs and to get QE/CI enabled.  It's not been very hard, and has only taken a few minutes, but it is a hassle.

Yeah that is what it looks like, the difference being that there are people patching for the 4890, while the 1900 .. lol has fallen off the cliff!

Besides, I just noticed that a bunch of my PC games on steam are now available on OS X, but I can't play any of them as the my 1900 sucks.. lol
Logged
Pages: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 60
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!