netkas.org forum
February 27, 2021, 10:51:28 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Information for registering users http://forum.netkas.org/index.php/topic,2246.0.html
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: R9 290 TRI-X OC Frame Buffer  (Read 14655 times)
jura11
Newbie

Offline Offline

Posts: 4


« on: July 09, 2015, 04:12:05 AM »

Hi guys

Not sure if you could help me with patching the framebuffer,currently my GPU Sapphire R9 290 TRI-X OC is recognized under Yosemite as R9 290,but only HDMI is working and would like if its possible to have multi monitor support

Here is my extract from R9 290 BIOS

Quote
ATOM BIOS Rom:
         SubsystemVendorID: 0x174b SubsystemID: 0xe285
         IOBaseAddress: 0x0000
         Filename: 285PF5H0.O42
         BIOS Bootup Message:
C67111 Hawaii PRO OC GDDR5 4GB 64Mx32 300e/150m                           
 
PCI ID: 1002:67b1
Connector at index 0
         Type [@offset 43560]: DisplayPort (10)
         Encoder [@offset 43564]: INTERNAL_UNIPHY2 (0x21)
         i2cid [@offset 43652]: 0x90, OSX senseid: 0x1
Connector at index 1
         Type [@offset 43570]: HDMI-A (11)
         Encoder [@offset 43574]: INTERNAL_UNIPHY2 (0x21)
         i2cid [@offset 43679]: 0x92, OSX senseid: 0x3
Connector at index 2
         Type [@offset 43580]: DVI-D (3)
         Encoder [@offset 43584]: INTERNAL_UNIPHY1 (0x20)
         i2cid [@offset 43706]: 0x93, OSX senseid: 0x4
Connector at index 3
         Type [@offset 43590]: DVI-D (3)
         Encoder [@offset 43594]: INTERNAL_UNIPHY (0x1e)
         i2cid [@offset 43733]: 0x95, OSX senseid: 0x6
 
 
C67111 Hawaii PRO OC GDDR5 4GB 64Mx32 300e/150m                           
 
Subsystem Vendor ID: 174b
       Subsystem ID: e285
Object Header Structure Size: 271
Connector Object Table Offset: 3e
Router Object Table Offset: 0
Encoder Object Table Offset: ce
Display Path Table Offset: 12
Connector Object Id [19] which is [DISPLAY_PORT]
         encoder obj id [0x21] which is [INTERNAL_UNIPHY2 (osx txmit 0x12 [duallink 0x2] enc 0x4)] linkb: false
Connector Object Id [12] which is [HDMI_TYPE_A]
         encoder obj id [0x21] which is [INTERNAL_UNIPHY2 (osx txmit 0x22 [duallink 0x2] enc 0x5)] linkb: true
Connector Object Id [4] which is [DVI_D]
         encoder obj id [0x20] which is [INTERNAL_UNIPHY1 (osx txmit 0x11 [duallink 0x1] enc 0x2)] linkb: false
Connector Object Id [4] which is [DVI_D]
         encoder obj id [0x1e] which is [INTERNAL_UNIPHY (osx txmit 0x10 [duallink 0x0] enc 0x0)] linkb: false

Thanks in advance,Jura
Logged
Fl0r!an
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 351


« Reply #1 on: July 09, 2015, 07:48:53 AM »

I guess you are on a hackintosh and inject a framebuffer (which one)? Did you try with standard RadeonFramebuffer?
Logged
jura11
Newbie

Offline Offline

Posts: 4


« Reply #2 on: July 10, 2015, 01:22:35 AM »

I guess you are on a hackintosh and inject a framebuffer (which one)? Did you try with standard RadeonFramebuffer?

Hi there

I'm using right now Yosemite 10.10.3 and FB I'm using "Baladi"

Which one is standard RadeonFramebuffer?

I can post my Clover settings if this does help,but really I'm stuck,I can't use two monitors,but only one with which is connected via HDMI

Thanks,Jura
Logged
Fl0r!an
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 351


« Reply #3 on: July 10, 2015, 07:57:26 AM »

RadeonFramebuffer is the default one when you don't inject a framebuffer.
Try to disable ATIInject or just overwrite "Baladi" with some random garbage.
Logged
netkas
Administrator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 836



« Reply #4 on: July 11, 2015, 10:51:35 AM »

btw, anyone got 290(x) working in 10.10.4 ?

with self-init I can see mouse pointer for a moment then it goes black screen.
Logged
jura11
Newbie

Offline Offline

Posts: 4


« Reply #5 on: July 11, 2015, 05:24:46 PM »

RadeonFramebuffer is the default one when you don't inject a framebuffer.
Try to disable ATIInject or just overwrite "Baladi" with some random garbage.

Aha,then I will try that and will post the outcome

Thanks,Jura
Logged
jura11
Newbie

Offline Offline

Posts: 4


« Reply #6 on: July 11, 2015, 05:30:27 PM »

btw, anyone got 290(x) working in 10.10.4 ?

with self-init I can see mouse pointer for a moment then it goes black screen.

Hi there

Not sure,but I've seen few guys tried that and they seems reverted to 10.10.3 as they have few issues with this,I'm still on 10.10.3 for now

Hope this helps

Thanks,Jura
Logged
Rominator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 2346



« Reply #7 on: July 14, 2015, 02:55:48 AM »

btw, anyone got 290(x) working in 10.10.4 ?

with self-init I can see mouse pointer for a moment then it goes black screen.

I have same issue via DP.

But works fine on DVI. DP isn't it's friend in 10.10.4
Logged

Before asking a question, check your "Personal Settings" and be sure that you have "Brain Services" set to "On".
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!