netkas.org forum
November 19, 2019, 03:06:21 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Information for registering users http://forum.netkas.org/index.php/topic,2246.0.html
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 ... 7 8 [9]
  Print  
Author Topic: iMac4,1 and iMac5,1 Firmware Tool Released  (Read 354809 times)
ItzMatrox
Newbie

Offline Offline

Posts: 1


« Reply #120 on: April 23, 2016, 11:48:31 AM »

Hey, I updated the frimware. First of all. I couldn't install Lion without making modifications on it. Okay that wasn't too hard. But since I updated the frimware the LED next to the ISight camera is on as soon as I turn on the mac, and I can't use it. Can someone help me please?
Logged
miguej
Newbie

Offline Offline

Posts: 2


« Reply #121 on: May 21, 2016, 08:42:19 AM »

Hello,

I did the firmware upgrade from 4,1 to 5,1 long time ago. And, of course, install Lion.

But now, apple says that "Lion & Mountain Lion are dead" so I've tried upgrade to Mavericks...but no success at all.

Obviously, I known about EFI32 and so...but every time y did a bootable mavericks usb (from several methods) my imac doesn't boot.

If I use the "verbose" option it seems to get stuck at early start...usualy al "PCI" section...

Also (for information) I have used different usb sticks...

So, it is impossible upgrade (even installing) Mavericks on my mac?

Hardware changed to imac 4,1 --> Core 2 Duo T7200 and 4gb ram

Thanks
Logged
miguej
Newbie

Offline Offline

Posts: 2


« Reply #122 on: May 21, 2016, 11:41:08 PM »

Update, here is a photo using verbose boot
(see attach)


* IMG_20160522_002817.jpg (196.06 KB, 1440x1080 - viewed 1427 times.)
Logged
chukgek07
Newbie

Offline Offline

Posts: 1


« Reply #123 on: June 04, 2016, 03:49:41 PM »

I did the firmware upgrade iMac from 4.1 to 5.1 .
How to make work adapter miniDVI to HDMI ? It does not display on TV or video or audio.
Logged
qlka8402
Newbie

Offline Offline

Posts: 1


« Reply #124 on: August 13, 2016, 02:09:40 PM »

Hello, im new user of iMac early 2006, i change processor to t7600 and i need change efi now from 4.1 to 5.1, what i must to do first? i have firmware tools, install it i reboot iMac and nothing. Always i have 4.1, why? Is any tutorial how to make 5.1 from 4.1 (youtube)?
Logged
trdavis55
Newbie

Offline Offline

Posts: 1


« Reply #125 on: September 08, 2016, 11:37:11 PM »

The firmware tool is failing to install, quit unexpectedly.
I have changed the CPU to 2.33 Duo core, and am still using the original RAM.
Thoughts on how to complete the firmware upgrade?
Logged
maxfix
Newbie

Offline Offline

Posts: 1


« Reply #126 on: December 25, 2018, 06:28:58 PM »

Any hope for iMac5,2 users to have more then 3GB RAM? I just tried 2 x 2GB and it gives me black screen on boot.
Logged
Wurlitzer1
Newbie

Offline Offline

Posts: 1


« Reply #127 on: November 01, 2019, 02:34:31 AM »

Hi, i upgraded my imac 4.1 processor with the following processor.

Hardware Overview:

  Model Name:   iMac
  Model Identifier:   iMac4,1
  Processor Name:   Intel Core 2 Duo
  Processor Speed:   2.33 GHz
  Number Of Processors:   1
  Total Number Of Cores:   2
  L2 Cache:   4 MB
  Memory:   2 GB
  Bus Speed:   667 MHz
  Boot ROM Version:   IM41.0055.B08
  SMC Version (system):   1.1f5
  Serial Number (system):   W86064DSU2N
  Hardware UUID:   00000000-0000-1000-8000-0016CB8BB585

Now i'm unable to upgrade the firmware from 4,1 to 5,1
After the creation of the of the RamDisk, I get the following message:

The program has encountered an error:
5530

then it quits

I tried resetting the Pram
I tried repairing permissions
but still encounter this error.

I read all the posts and some had encountered error 5570
but nothing about error 5530.
help please.


Logged
Alux
Newbie

Offline Offline

Posts: 1


« Reply #128 on: November 15, 2019, 03:19:40 PM »

Hi Wurlitzer1,

You are not alone. I encountered the same problem yesterday.
The program starts and then it seems to try to download files.
I too get the error 5530. I' ve found a solution so far and therefore would really appreciate to get some hints to solve this issue.
I succeeded to install Windows 10 (!!)   on my old early 2006 imac and it seems to run without any flaws so far. But a bit slow due to the low 2GB RAM. I guess with 3 or 4 GB it would be much faster.
Best regards,
Alex
Logged
Pages: 1 ... 7 8 [9]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!