netkas.org forum
October 20, 2017, 08:52:25 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Information for registering users http://forum.netkas.org/index.php/topic,2246.0.html
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2 3
  Print  
Author Topic: 6970 efi rom test  (Read 35442 times)
netkas
Administrator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 809



« on: September 03, 2011, 07:16:30 PM »

As usual, macpro, 6970, ability to flash card.

first, make card working - http://netkas.org/?p=959

if you use package in comments there, make sure to remove ATY_Init.kext before rebooting.

second, once somebody appears I will provide efirom, use ROmCreator to create rom, then flash with atiflash with -f flag.
Logged
andystubbs
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 505



« Reply #1 on: September 04, 2011, 04:20:27 AM »

You can use this package http://www.mediafire.com/?j891jqaqji9pyjb instead, it's the same but does NOT contain the ATY_Init.kext.
Logged
andystubbs
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 505



« Reply #2 on: September 04, 2011, 04:27:38 AM »

Just to clear up any confusion - I built 2 packages, one with ATY_Init and one without.

Standard Package (Without ATY_Init)  = http://www.mediafire.com/?j891jqaqji9pyjb

Native package (With ATY_Init) = http://www.mediafire.com/?328zmdddhio9rm5

Both will install Netkas' fix and the latest ATi drivers - the ONLY difference is the ATY_Init.kext.

On a hackintosh you can use either package provided you have compiled chameleon with 6970 support and use graphicsenabler, if you dont have support in chameleon for 6970 or do not use graphicsenabler then you need to use the native package, if you do have support in chameleon and do use graphicsenabler then use the standard package.

On a genuine Mac you need to follow Netkas' advice so use the Standard package and NOT the Native one.

Hope that helps!
Logged
pol982002
Newbie

Offline Offline

Posts: 27


« Reply #3 on: September 04, 2011, 01:40:13 PM »

Mac pro 5.1
I can use my card to test
It 6950 flashed do 6970
Logged
pol982002
Newbie

Offline Offline

Posts: 27


« Reply #4 on: September 04, 2011, 07:31:59 PM »

i borrow 6970 ready for test
Logged
netkas
Administrator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 809



« Reply #5 on: September 04, 2011, 09:57:17 PM »

What is your device-id of card ?

if its 0x6718, like normal 6970 has then try attached efi.rom, use RomCreator I released earlier to create hybrid rom.


* 6970.efi.rom (44 KB - downloaded 2188 times.)
Logged
pol982002
Newbie

Offline Offline

Posts: 27


« Reply #6 on: September 05, 2011, 11:27:12 AM »

hi
I make rom easy thing

But i have bigger problem discover the 6970 have one 8 pin pci e power connector i don't have it just ordered 2days for delivery Sad

but my 6950 have 2 x 6pin connector

maybe master netkas can make file for id 6719 i will start testing 6950
Logged
pol982002
Newbie

Offline Offline

Posts: 27


« Reply #7 on: September 05, 2011, 12:49:27 PM »

my idea to power 6970 1x6 pin 1x 8 pin in mac pro 5.1

1. bridge 2 x pci e power cable from mainboard to one 6 pin power cable
2. 2 x sata power cable adapter to amolex
3. 2 amolex to 6 pin cable > 6pin to 8 pin adapter
Logged
netkas
Administrator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 809



« Reply #8 on: September 05, 2011, 05:39:37 PM »

2 MOLEX to 1 6-pin + 1 6-pin to 1 8-pin should be enough.
Logged
netkas
Administrator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 809



« Reply #9 on: September 05, 2011, 05:45:06 PM »

6950 efi rom

* 6950.efi.rom (44 KB - downloaded 421 times.)
Logged
pol982002
Newbie

Offline Offline

Posts: 27


« Reply #10 on: September 05, 2011, 07:18:28 PM »

Upgrade Rom on 6950 easy thing
No boot screen I check 2 mDp and 2x dvi
System some times freeze on loading
But white screen + apple logo on middle
I try reinstall my system to many crap on it
More result in 2h
Logged
pol982002
Newbie

Offline Offline

Posts: 27


« Reply #11 on: September 05, 2011, 07:23:09 PM »

ati 6950


* Untitled.jpg (54.97 KB, 971x753 - viewed 684 times.)
Logged
netkas
Administrator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 809



« Reply #12 on: September 05, 2011, 07:51:29 PM »

I have one more rom to try for boot screen.

for bootscreen, check only with one dvi connected (the one on line with mdps)

* 6950.efi.rom (44 KB - downloaded 304 times.)
« Last Edit: September 05, 2011, 08:07:23 PM by netkas » Logged
pol982002
Newbie

Offline Offline

Posts: 27


« Reply #13 on: September 05, 2011, 09:00:20 PM »

Great i will check in next 1h
Finishing installing osx
Fresh install maybe this will help 
Logged
pol982002
Newbie

Offline Offline

Posts: 27


« Reply #14 on: September 06, 2011, 02:07:26 AM »

The same thing no boot screen
Logged
Pages: [1] 2 3
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!